Wie zijn wij?

Stichting Hand in Hand 4all / Stichting Hand in Hand

Een stichting waarbij de mens voorop staat. In het leven komt een mens van alles tegen op zijn of haar pad. Sommige lopen hun pad af en komen weinig hindernissen tegen onderweg.

Anderen komen obstakels tegen en nemen deze met of zonder moeite. Er zijn ook mensen die wat steun nodig hebben om hun pad te bewandelen. De een voor korte tijd en de andere voor langere tijd. Ook de hulpvraag verschilt.

De ene persoon is goed in het ene en laat steken vallen bij het andere, terwijl bij de andere persoon dit net weer anders ligt. Ieder mens is een individu en daar bestaan geen kant en klare pakketten voor.

Er bestaan geen universele oplossingen voor persoonlijke obstakels. Wij vinden dan ook dat er geluisterd moet worden naar ieder individu en er ook echt gehoord moet worden wat er wordt gezegd. Soms zit er nog een vraag achter de vraag. We zijn er niet op uit om elk mens in een keurslijf proberen te proppen waar ze totaal niet in passen, wat aan iedere kant knelt, maar waarvan verwacht wordt dat ze zich moeten aanpassen. We kijken naar het individu en luisteren naar hun hulpvraag. Daarna gaan we samen op zoek naar de juiste oplossing. Wat bij de een werkt hoeft niet perse te werken bij de ander. We gaan Hand in Hand aan het werk, oplossingsgericht. We werken met gemotiveerde mensen die hun werk met passie verrichten.

Visie

Wij gaan er vanuit dat ieder mens uniek is en van daaruit ook als individu moet worden benaderd. Onze aanpak is dan ook persoonsgericht op de specifieke hulpvraag van de individu. Wij geloven dat vanuit een basis van respect, veiligheid, geborgenheid en warmte ieder mens zich het best kan ontplooien. Dit ligt dan ook in de basis die wij bieden.

Missie

We begeleiden jongeren, we coachen en stimuleren hen en helpen ze in hun eigen kracht te zetten op weg naar een goede stabiele plek in de maatschappij. Dit door hen persoonlijke aandacht te geven. Onze doelstellingen zijn; Achterstand situaties bestrijden en proberen te voorkomen. (Zwerf)jongeren weer op weg helpen. Jeugdwerkeloosheid helpen verminderen en het verminderen van risico’s voor voortijdig schoolverlaten en jongeren stimuleren tot voortzetten van de opleiding.