hoe werken wij

Middelen

We werken met een team professionals die niet bang zijn hun eigen persoon in te zetten om de jongeren te bereiken. Aangezien DE manier voor deze doelgroep niet bestaat en daar nog volop onderzoek naar gedaan wordt hebben wij gekozen voor enkele methodieken die ons aanspreken en waarmee wij denken de beoogde resultaten te kunnen bereiken. Dit zijn elementen van Gentle teaching, Presentie theorie en Affectief bewuste benadering.

Bij ons mogen ze zichzelf zijn

Vertrouwen is iets wat heel belangrijk is voor kwetsbare jongeren. Zij verzetten zich vaak omdat ze gewend zijn in de verdediging te gaan. Verder het gevoel dat ze alleen zijn, dat ze het alleen moeten doen, leeft bij hen heel sterk. Ook dit is een aandachtpunt voor ons. Wij willen ons richten op veiligheid, vertrouwen en stabiliteit. Onder die omstandigheden komen hun competenties het beste naar voren en krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen.

Onderscheidend omdat er echt vanuit de jongeren gewerkt wordt en ze geen hapklare brokken voorgeschoteld krijgen. Het gaat om maatwerk. Wij gaan er van uit dat de kracht en identiteit van de persoon zelf optimaal benut kan worden door ze eerst aan zichzelf te laten werken op multidisciplinair niveau. Wie ben ik, wat kan ik, wat vind ik leuk. Wat is allemaal mogelijk? Van daaruit werken we met de mogelijkheden, niet met de beperkingen.

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder.